Aanstelling
Iedere medewerker die in dienst treedt bij Esprit Scholen ontvangt een arbeidsovereenkomst. De arbeidsovereenkomst wordt door de centrale HR-administratie aangemaakt. Je ontvangt deze in AFAS HR ter akkoord en digitale ondertekening. Voor informatie of vragen over de inhoud van de arbeidsovereenkomst kun je terecht bij je leidinggevende.
CAO
Je arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO PO (Primair Onderwijs) of in de CAO VO (Voortgezet Onderwijs). Welke CAO op jou van toepassing is, is afhankelijk van je aanstelling. Werk je bij een basisschool, dan geldt de CAO PO. Werk je binnen het voortgezet onderwijs, dan geldt de CAO VO. Voor het onderwijs ondersteunend personeel geldt in de regel de CAO VO. Voor medewerkers die uit het buitenland worden aangetrokken, gelden aanvullende regelingen.
Voor de laatste ontwikkelingen en trends in de arbeidsvoorwaarden zoals die binnen het onderwijs gelden verwijzen wij je naar de onderstaande websites:
If you need an English translation please contact the HR advisor of your school. For Esprit-employees selected from abroad additional terms of employment are available.
Levensfasebewust personeelsbeleid
Het verbeteren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers in het primair en voortgezet onderwijs is een actueel thema. Iedere medewerker heeft op een basisschool het recht om jaarlijks 40 uren van de werktijd te besteden aan duurzame inzetbaarheid. In het VO krijgt iedere docent jaarlijks de beschikking over 50 uren die aangewend kunnen worden voor verschillende doeleinden.
i Zie CAO PO: art. 8a Duurzame Inzetbaarheid
Onkostenvergoeding
Esprit Scholen vergoedt de bijzondere kosten die in opdracht zijn gemaakt zoals o.a. dienstreizen, verblijfskosten en eventueel overige kosten. Indien maaltijdverstrekking door een leidinggevende noodzakelijk wordt geacht, wordt de maaltijd vergoed tot maximaal € 15,- per warme maaltijd. Via Afas mijninsite.
Alle onkosten dienen vooraf met de leidinggevende overlegd te worden. Declaratie van onkosten vindt alleen plaats op basis van originele bonnen en facturen. Reis je met een persoonlijke OV kaart, dan is het mogelijk om via onderstaande website declaratieoverzichten te printen.
Uitruilregeling
Deze regeling biedt de mogelijkheid om per kalenderjaar (een deel van) de bruto eindejaarsuitkering te ruilen voor een (aanvullende) onbelaste reiskostenvergoeding woon- werkverkeer. Ook als je niet voor de reiskostenvergoeding woon-werkverkeer in aanmerking komt, kan dit interessant voor je zijn.
Je kunt deze regeling ook invoeren via AFAS MijnInsite (keuzemodel)/reiskosten.
Bedrijfsmiddelen
Je kunt voor de uitoefening van jouw functie, indien dit noodzakelijk wordt geacht, een mobiele telefoon, laptop of een Ipad ontvangen. Hiervoor onderteken je een gebruikersovereenkomst.
Daarnaast kun je gebruik maken van korting op verzekeringen, software, hardware, tijdschriften, boeken en accessoires via verschillende webwinkels:
i slim.nl
i surfspot.nl
Computers en laptops
Wij bieden de mogelijkheid om (tijdelijk) fiscaal voordelig een nieuwe laptop, ipad of computeraccessoires aan te schaffen. Het belastingvrij vergoeden van een computer, laptop of een iPad mag echter alleen als deze voor tenminste 90% zakelijk gebruikt wordt. Voor de aanschaf van headset en software voor je computer geldt dat je er tenminste 10% zakelijk gebruik van maakt. Dit aanbod geldt zolang er (WKR) budget beschikbaar is en voor max. 1 device per persoon (plus accessoires).
Hoe werkt het?
- Ga naar www.fiscfree.nl en log in.
- Het projectnummer is 722559.
- Kies een product uit de Fisc Free webshop en lees de spelregels goed door.
- Geef aan hoe je het bedrag wil verrekenen. Het maximaal te verrekenen bedrag is € 750,-. De kosten worden verrekend met een bruto loonbestanddeel waardoor fiscaal voordeel wordt verkregen. Een eventueel hoger bedrag betaal je netto.
- Ga akkoord met de Aanvulling op de Arbeidsovereenkomst.
Regeling reiskosten woon-werk verkeer
De vergoeding die je als medewerker ontvangt voor het woon-werkverkeer (verplaatsingskosten) wordt vastgesteld conform CAO.
In samenwerking met de gemeente Amsterdam wordt er van 1 augustus 2017 tot en met 1 augustus 2023 een extra reiskostenvergoeding betaald aan leerkrachten die bij Esprit Scholen werkzaam zijn. Kijk voor meer informatie over deze vergoeding op de website van de gemeente Amsterdam.
i CAO VO, Artikel 13.1, Bijlage 3, Regeling Verplaatsingskosten
i CAO PO, Artikel 7
Parkeerbeleid
Parkeervergunningen worden per stadsdeel uitgereikt aan de scholen. De toekenning van de parkeervergunningen worden per school geregeld. Medewerkers betalen de parkeervergunning zelf.