Wil jij weten hoe gezond je bent?
Esprit Scholen streeft naar vitale medewerkers van alle leeftijden. Medewerkers die zich goed voelen, zitten lekker in hun vel, hebben passie voor hun werk en plezier in het leven. Esprit Scholen heeft oog voor het welzijn van de medewerker met aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid. Daarom bieden we aan alle medewerkers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan. Dit onderzoek wordt ook wel de gezondheidsscan genoemd en wordt uitgevoerd door onze arbodienst Perspectief.

Hoe gaat de gezondheidsscan in zijn werk?
Je meldt je aan voor de gezondheidsscan. Indien we jouw aanmelding vóór 21 januari ontvangen, kan het onderzoek al in februari of maart plaatsvinden. De aanmeldtermijn sluit definitief op 28 februari 2019.

Het onderzoek start met het invullen van de vragenlijst Werkvermogen Monitor. Deze vragenlijst geeft je inzicht in jouw werkbeleving. Het invullen van de vragenlijst kost je ongeveer 10 tot 15 minuten. Na het invullen van de vragenlijst ontvang je meteen een terugkoppeling van jouw resultaten. Vervolgens word je uitgenodigd voor het medisch onderzoek waarin verschillende tests (zoals bloeddruk, hartritme, oogfunctie) worden uitgevoerd. Dit onderzoek vindt plaats op een van de Esprit Scholen, bij voorkeur op je eigen school. Dit gebeurt in een MediTrailer of in een afgesloten ruimte binnen de school. Een MediTrailer is een grote bus met daarin twee onderzoeksruimten. Uiteraard is de gezondheidsscan geheel vrijblijvend en zijn er geen andere verplichtingen aan verbonden.

Wat komt aan de orde tijdens de gezondheidsscan?  
Er worden een aantal medische testen gedaan:                                                                           

§  Lengte, gewicht & BMI
§  Hartritme & Bloeddrukmeting
§  Glucosetest, HB-meting en cholesteroltest
§  Oogfunctie
§  Ecg-onderzoek
    (optioneel medewerkers met leeftijd 45+)
§   Vragenlijst gezondheid en werkvermogen

Na afloop van het onderzoek bespreekt de bedrijfsverpleegkundige met jou de uitslagen. Je ontvangt direct na afloop een uitslagenkaart met de resultaten van de onderzoeken.

Hoe zit het met de privacy? 
Het onderzoek is anoniem. De uitslag is alleen zichtbaar voor jou, de bedrijfsverpleegkundige en de onderzoekers van Perspectief. Alle gegevens worden gehanteerd met inachtneming van de medische geheimhoudingsplicht, de wet persoons-registratie en het privacyreglement. Esprit Scholen ontvangt enkel een groepsrapportage met een advies voor de school. Hieruit zijn geen individuele personen te herleiden. 

Meedoen?
Door mee te doen aan de gezondheidsscan krijg je de kans om inzicht te krijgen in je eigen energieniveau, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Jij bepaalt hoe je verder wil. Door werk te maken van je vitaliteit zorg je er niet alleen voor dat je lekker in je vel zit, maar vergroot je ook de kans in de toekomst gezond te blijven. 

Klik op onderstaande link om direct doorgestuurd te worden naar het aanmeldformulier!

GEZONDHEIDSSCAN.PERSPECTIEF.EU

Vragen?
Heb je vragen over het onderzoek, stuur dan een mail naar: gezondheidsscan@perspectief.eu