Vitaliteitsprogramma

Voor alle medewerkers die zichzelf graag uitdagen en meer uit zichzelf willen halen, biedt Esprit Scholen een vitaliteitsprogramma. Het is in 3 fases opgedeeld. Het meedoen met het programma levert je als deelnemer een plan van aanpak op.

Esprit scholen streeft naar vitale medewerkers die bruisen van de energie, fysiek fit zijn en mentaal weerbaar. Medewerkers die vitaal zijn, zitten lekker in hun vel, hebben passie voor hun werk en plezier in het leven. Vitale medewerkers dragen bij aan minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Daarom investeert Esprit Scholen graag in de vitaliteit van collega’s.

Vitaliteitsprogramma/ Loopbaanscan

Fase 1: je vult als deelnemer digitaal 3 vragenlijsten in

• Mental Toughness Questionnaire, meet je mentale weerbaarheid.

• De Work Ability Index, meet hoe goed je in staat bent om op een gezonde en plezierige manier je werk uit te voeren.

• Vitaliteitsvragenlijst, geeft je een beeld van je persoonlijke energiebronnen en hoe je het werk ervaart.

Het invullen van deze vragenlijsten neemt circa 30 minuten in beslag.

Fase 2: een vitaliteits- en gezondheidscheck

• Uitvoeren van de FMS test. (Functional Movement Screen) Deze test je motorische vaardigheden zoals kracht, lenigheid, stabiliteit en conditie.

• Meten van cholesterol en verkeerde bloedsuikerwaardes. Deze zijn een groot risico voor je gezondheid.

• Meten van gewicht en lengte. Hiermee wordt je BMI bepaald. De BMI-uitkomst toont aan of er sprake is van een gezond gewicht of van een onder- of overgewicht.

Tijdens een aansluitend gesprek met de vitaliteitscoach worden de resultaten uit de vragenlijsten en de vitaliteits- en gezondheidscheck doorgenomen en krijg je tips en advies.

Fase 3: het duurzame inzetbaarheidsgesprek

Je hebt een gesprek met een prestatiepsycholoog. Hierin wordt dieper ingegaan op het eigen vermogen om je vitaliteit en werkvermogen te verbeteren. Samen stel je een concreet plan van aanpak op. Indien nodig voor advies vervolginterventies opgedaan.

Vertrouwelijkheid

De resultaten uit de loopbaanscan zijn vertrouwelijk. De resultaten mogen alleen aan derden beschikbaar worden gesteld, als jij deze eerst hebt gezien en toestemming hebt gegeven.

Wat zijn de kosten?

Het vitaliteitsprogramma/ Loopbaanscan van Fysergo Vitaal kost per deelnemer € 545.

Gedetailleerde informatie over de inhoud en de exacte kosten van een gekozen interventie worden na de eerste belangstellingsregistratie met de desbetreffende medewerkers gecommuniceerd.

Aanmelden?

Je kunt je aanmelden via het driveformulier “vitaliteitsprogramma”. Hierbij geef je aan dat je leidinggevende akkoord gaat met jouw aanmelding en dat de financiering vanuit jouw school plaatsvindt.

https://goo.gl/forms/dHT8lcompMZ3z9IK2

Vragen?

Heb je naar aanleiding van dit onderwerp nog vragen, dan kun je contact opnemen met Nursen Sert, telefonisch (020-585 48 08) of via e-mail n.sert@cb.espritscholen.nl 

Terug naar de nieuwsbrief