Opleiding volgen? Schrijf je nu in

De opleidingscarrousel biedt een ruim aanbod voor vreemdetalenontwikkeling, verbeteren van ICT-inzet in het onderwijs, onderwijskundige trainingen en cursussen gericht op duurzame inzetbaarheid. Enkele trainingen zijn al gestart zoals Cambridge English, en ICT en didactiek. Wil je meedoen aan een training? Schrijf je dan uiterlijk voor 10 januari 2017 in.

Het onderwijsaanbod bestaat onder meer uit de volgende trainingen:

Werkdruk en mindfulness

In deze training wisselen mindfulness-oefeningen, inzichts-oefeningen en korte theoretische uitleg elkaar af. Als deelnemer leg je een stevige basis om zelf met oefeningen aan de slag te gaan, zodat je beter in balans blijft.

Klassenmanagement en leerlingenbegeleiding

In deze cursus wordt de nadruk gelegd op het managen van de klas. Hoe creëer je orde en meer betrokkenheid? Hoe creëer je een klimaat  waarin leerlingen met succes kunnen leren en werken? Elk trainingsmoment begint met een kort theoretisch kader waarna je praktische tools krijgt die je direct kunt gebruiken om een goed leer- en werkklimaat te creëren. Daarnaast wordt ingegaan op hoe je een leerling goed één-op-één begeleidt. Na de cursus weet je als docent hoe je een klas kunt managen en heb je een basis voor leerlingenbegeleiding. 

Video-interactieve Begeleiding

Tijdens deze training ben je gericht bezig om je persoonlijke kwaliteiten voor de klas uit te breiden. Aan de hand van video-opnamen krijg je inzicht in het effect van je eigen gedrag op leerlingen en leer je je eigen handelen te reflecteren. De videobeelden analyseren we op 4 criteria: inhoud, horen (luisteren), zien (gedrag) en voelen (ervaren).

Data-gedreven en opbrengstgericht werken

Op scholen zijn veel data beschikbaar over de resultaten van het onderwijs. Het verzamelen van deze data kost veel tijd, maar levert ook veel waardevolle informatie op om de leeropbrengsten te verbeteren. In deze training leer je de juiste vragen te stellen om de verzamelde data goed te analyseren en leg je je bevindingen voor aan de schoolleiding.

Meedoen?

Bekijk meer informatie en geef je op

Terug naar de nieuwsbrief