Nieuwe gebouw 4e Gymnasium officieel geopend

Op 6 oktober is het nieuwe onderkomen van het 4e Gymnasium officieel geopend. Wethouder van Onderwijs Simone Kukenheim, voorzitter College van Bestuur Ruth Kervezee en leerlingen van de school onthulden een kunstwerk dat bestaat uit subtiele sculpturen in het plaveisel voor de school. Daaraan voorafgaand vond in de aula een programma plaats met toespraken van o.a. rector Hetty Mulder, en ‘Spoken Word’ optredens van de leerlingen.

Duurzaam gebouw

Het 4e Gymnasium gaat met zijn nieuwe schoolgebouw aan de Archangelweg 4 mee in de duurzame ambitie van de Amsterdamse Houthaven. Het gebouw komt van de tekentafel van architect Paul de Ruiter en is gebouwd door Dura Vermeer. De nieuwe locatie is aangesloten op de warmtelevering in de Houthaven. Daarnaast zijn betonkernactivering, driedubbelglas en PV-cellen toegepast om een optimaal binnenklimaat te garanderen.

Uitgebreide voorzieningen

Het schoolpand is voorzien van een filmzaal, een indrukwekkend atrium, een immens dakterras en heel diverse leerplekken in en om de school. Daarnaast heeft het gebouw op het dak 2 sportzalen die ook toegankelijk zijn voor de verhuur aan verenigingen uit de buurt.

De eigenheid en sfeer is meegenomen

Een werkgroep van medewerkers en leerlingen zorgde ervoor dat de eigenheid en de sfeer van het tijdelijke onderkomen aan de Stavangerweg uitstekend vertaald zijn naar een echt permanent schoolgebouw vol licht en ruimte. Het nieuwe gebouw biedt ruimte voor alle leerlingen in Amsterdam in al hun diversiteit die de nieuwsgierigheid, het doorzettingsvermogen en de capaciteiten hebben om een gymnasiumopleiding te volgen.

Terug naar de nieuwsbrief