Directeur bedrijfsvoering Bob Elemans

Hij begon 22 jaar geleden in het onderwijs als Hoofd Interne Organisatie van het Titus College in Velp. Zijn motto? Durf, Ontdek en Groei. Sinds 1 september is Bob Elemans directeur bedrijfsvoering bij Esprit Scholen. In deze nieuwsbrief stelt hij zich graag aan jullie voor.

‘Sinds 1994 ben ik werkzaam in het onderwijs en heb ik voor verschillende organisaties gewerkt. Ik ben begonnen als Hoofd Interne Organisatie van het Titus College te Velp. Vervolgens was ik Hoofd Bedrijfsvoering van het Olympus College in Arnhem. Daarna was ik conrector aan het Sint-Vituscollege te Bussum en de Sint-Vitusmavo te Naarden. Voor de overkoepelende stichting SIVOG was ik — als voorzitter van het platform financiën — verantwoordelijk voor het financiële beleid.

Conrector Sint-Vitus

Als conrector was ik ook verantwoordelijk voor het onderwijs op de beide scholen van het Sint-Vitus in Bussum en Naarden. Met name op het gebied van vernieuwingsprojecten. De individuele leerstromen binnen de scholen hebben hiermee een duidelijke positie gekregen. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het secundaire proces met als hoofdpunten Financiën, Beheer & ICT en Personeel.

‘Morgen start vandaag!’

Ik ben een gedreven, resultaatgerichte en coachende leidinggevende. Ik ben open, loyaal, eerlijk, ben benieuwd naar de ander en op zoek naar inzet van nieuwe technologieën binnen het onderwijs.

Sinds 2005 ben ik verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering op de verschillende scholen met als expertise financiën, formatie, ICT en beheer. Als conrector in Bussum was ik als directeur eindverantwoordelijk voor het gehele secundaire proces van 2 scholen, en voor financiën en beheer ook op stichtingsniveau verantwoordelijk.

‘Mijn motto: durf, ontdek en groei’

Ik breng mijn motto in praktijk door me te blijven ontwikkelen. Naast mijn werk ben ik blijven studeren. Ik zit nu in de afstudeerfase van de masteropleiding Master of Educational Management aan de NSO. De meesterproef heeft als titel Tablets in het onderwijs, effecten op motivatie en is een onderlegger voor het schoolplan en het onderwijsbeleidsplan. Het onderzoek is in de tabletklas van de Sint-Vitusmavo gedaan die daar afgelopen schooljaar is gestart. Ben je geïnteresseerd in de uitkomsten van het onderzoek? Ik deel deze graag met je!

Huisvesting en ICT hoge prioriteit

De eerste weken bij Esprit heb ik gebruikt om kennis te maken met de verschillende schoolleiders, de medewerkers op het centraal bureau en de ICT’ers op de verschillende scholen. Ik kom graag op de scholen om feeling te houden met wat er binnen de scholen leeft en wat er speelt in het secundaire proces. Huisvesting en ICT staan hoog op mijn prioriteitenlijst omdat er een aantal projecten loopt binnen Esprit. De huidige verbouwing op het Mundus College, de toekomstige huisvesting van AICS, Cartesius2, DENISE en de toekomstige renovatie op het Berlage Lyceum.

Passies

In mijn vrije tijd ben ik een gepassioneerde hobby-kok, op zoek naar de ultieme smaakbeleving van wijn en spijs.  Daarnaast ben lees- en leergierig, geïnteresseerd in cultuur en reizen, actief met zeilen, skiën, skeeleren, Reiki, schaatsen, mountainbiken en hardlopen. Mijn passie zit bij de leerling en dat wij vanuit het centraal bureau van Esprit de scholen ondersteunen en ontzorgen daar waar wij kunnen. Zodat het primaire proces voorrang krijgt.

Kortom: werk aan de winkel.’

Een zonnige groet,

Bob Elemans

Terug naar de nieuwsbrief