Directeur Montessorischool Landsmeer Baile van der Plas

Ze zat er als kind zelf op school, begon er bijna 15 geleden als leerkracht en maakt al jaren deel uit van het managementteam. Baile van der Plas is sinds 1 mei de nieuwe directeur van Montessorischool Landsmeer. Ze stelt zich graag even aan jullie voor.

‘Sinds 1 mei ben ik aangesteld als directeur op de Montessorischool Landsmeer. Ik ben ontzettend blij dat ik juist aan deze school – waar ik mij al jaren mee verbonden voel – mag leidinggeven.

Als achtjarig meisje startte ik in groep 5 op de Montessorischool Landsmeer. Daarna ging ik naar het Montessori Lyceum en deed ik vervolgens de Montessori Pabo. Je kan dus zeggen dat ik in hart en nieren een Montessoriaan ben. Kinderen leiden naar zelfstandigheid – waarbij ze ervaren dat wat ze doen belangrijk is en waarbij wij de kinderen vertrouwen geven in hun kunnen – geeft mij veel voldoening. Ik geniet elke dag weer als de kinderen de school binnenstappen.

'Ik ben in hart en nieren een Montessoriaan'

Ook mijn eigen kinderen probeer ik op te voeden tot zelfstandige en zelfbewuste mensen. Mijn man en ik hebben 4 kinderen Jachym (16), Nilah (12), Yaïr (10) en Noam (6). Dagelijks ervaar ik ook bij hen dat elk kind uniek is, zijn of haar eigen ontwikkeling doormaakt en ieder zijn of haar eigen kwaliteiten heeft.

Tijdens mijn studie aan de pabo heb ik een jaar Deens gestudeerd om vervolgens een paar maanden stage te kunnen lopen bij een kleuterklas in Denemarken. De manier van lesgeven daar heeft mij enorm geïnspireerd. Mijn droom is ooit een Montessorischool met een Scandinavische grondslag op te richten.

Al bijna 15 jaar werkzaam bij MSL

Na mijn studie ging ik op de Vijfde Montessorischool werken. Na een aantal jaren werd ik gevraagd te solliciteren op de school in Landsmeer. Inmiddels bijna 15 jaar geleden startte ik daar als leerkracht in de onderbouw.

Met heel veel plezier heb ik in verschillende bouwen lesgegeven. Vanaf 2004 werd ik bouwcoördinator. Met grote inzet maakte ik deel uit van het managementteam. Het geven van leiding aan een team en me bezighouden met beleid vind ik boeiend en het geeft mij energie. De afgelopen maanden ben ik waarnemend directeur op ‘mijn’ school geweest. Samen met het team heb ik het schoolplan 2016-2020 geschreven. Ik vind het dan ook extra bijzonder dat ik nu deze uitdaging aan mag gaan: met een enthousiast en gedreven team de Montessorischool Landsmeer op een nog hoger plan tillen.’

Terug naar de nieuwsbrief