Mundus College wint Prijs voor de Beste Leesomgeving

Aan de wedstrijd voor de Beste Leesomgeving 2015 deden tientallen mediatheken van scholen mee. De intieme en prettige omgeving, grote collectie boeken én de 2 zeer actieve en betrokken mediathecarissen van het Mundus College gaven de doorslag. Gefeliciteerd! 

1000 euro aan boeken uitzoeken

De mediatheek van het Mundus College doet er alles aan om leerlingen aan het lezen te krijgen. Ze geven de leescultuur op een eigentijdse manier vorm voor nieuwe groepen Nederlanders. Als winnaar van de Prijs voor de Beste Leesomgeving mag de mediatheek voor € 1.000 aan boeken uitzoeken op boekenopschool.nl.

Belang van een goede leesomgeving

Om jongeren aan het lezen te krijgen is een goede leesomgeving belangrijk. Leesbevorderaar Aidan Chambers zegt hierover het volgende: ‘Je kunt pas in een verhaal opgaan als je de juiste houding hebt, als je je volledig concentreert en alle aandacht aan het boek geeft. De ervaring leert dat alle kinderen dat gemakkelijker doen als er in de school ruimtes zijn waar alleen maar gelezen wordt.’

De Prijs voor de Beste Leesomgeving

Om scholen aan te moedigen om een goede leesomgeving in te richten, schrijft Stichting Lezen en Passionate Bulkboek ieder jaar deze wedstrijd uit. Leerlingen nomineren de leesomgeving of Mediatheek op school door een foto in te sturen. De bijbehorende mediathecarissen verrijken de inzending met een inhoudelijke onderbouwing van hun leesbeleid. Een deskundige jury nomineerde 3 mediatheken en koos de uiteindelijke winnaar.

De jury

Joke Boonstra. Mediathecaris CSG Augustinus, winnaar Prijs voor de Beste Leesomgeving 2014 en vicevoorzitter van de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs.

Rob Bonneur. Architect bij In Vorm Architecten.

Ferdy Vermeulen. Accountmanager Onderwijs bij NBD Biblion.

Terug naar de nieuwsbrief