Rector Cartesius Lyceum Sandra Niemeijer

Via Hilversum, Suriname, Doetinchem en Culemborg is zij nu in Amsterdam beland: Sandra Niemeijer. Zij is de nieuwe rector van het Cartesius Lyceum. Zij stelt zich graag even voor aan alle collega’s van Esprit.

'Sinds 1 augustus ben ik werkzaam als rector van het Cartesius Lyceum. Mijn onderwijscarrière ben ik gestart als docent in Hilversum. Op een kort uitstapje richting de ICT na, ben ik sinds mijn 23e werkzaam in het voortgezet onderwijs. Via Suriname, Doetinchem en Culemborg ben ik nu in Amsterdam beland. Ik ben begonnen als docent Nederlands. En tot het afgelopen jaar heb ik ook altijd nog aan een klas lesgegeven om te blijven ervaren waar we het allemaal voor doen.

Altijd actief in het onderwijs

Ik heb vanaf het begin met veel plezier lesgegeven. Ik was daarnaast ook altijd actief in allerlei commissies, de MR, ik heb lesmethodes gemaakt en ging mee op reizen en excursies. In 2004 werd ik teamleider vwo (klassen 3 t/m 6) en in 2011 was ik plaatsvervangend locatiedirecteur op het Ulenhof College in Doetinchem. Sinds 2012 werkte ik als sectordirecteur havo/vwo op het Koningin Wilhelmina College, een school in Culemborg.

Internationalisering, ondernemerschap, digitaal onderwijs

Ik heb de laatste jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van internationalisering, tweetalig onderwijs, ondernemerschap in het onderwijs en digitaal onderwijs. De stap naar Amsterdam en het Cartesius Lyceum ervaar ik als een mooie, nieuwe uitdaging. De eerste indrukken van de school, de leerlingen en de medewerkers zijn heel positief. Ook de sfeer binnen Esprit ervaar ik als plezierig.’

Terug naar de nieuwsbrief