De opleidingscarrousel draait volop

Woensdag 18 en donderdag 19 maart zijn de trainingen Zelfmanagement en Projectmatig Werken gestart. Collega’s van diverse scholen doen mee. Op basis van de gezamenlijke opleidingsbehoefte vanuit de scholen vullen we de carrousel aan met nieuwe opleidingen en trainingen. Ze gaan in het nieuwe schooljaar van start.

Esprit Scholen wil met het trainingsaanbod via de opleidingscarrousel de individuele capaciteiten versterken, de interactie binnen en tussen de scholen van Esprit bevorderen en meer synergie bereiken. De kosten worden betaald uit het opleidingsbudget van elke school.

Aanmelden en peilen interesse

In mei 2015 inventariseren we de gezamenlijke opleidingsbehoefte van de scholen en vullen de carrousel aan met vernieuwde trainingen. Deze gaan dan in het schooljaar 2015-2016 van start.

In het kader van internationalisering bieden wij je de mogelijkheid om vreemde talen te leren. Heb je interesse? Of heb je een andere opleidingswens die ook interessant kan zijn voor je collega’s? Maak je wensen kenbaar via onderstaande link: http://goo.gl/forms/47zeXNxFJe

Training Zelfmanagement

Het onderwijs wordt door veel medewerkers als dynamisch ervaren: inspelen op vele veranderingen vraagt tijd en energie. Tijd lijkt soms door de vingers te glippen. Het doel van de training Zelfmanagement is om meer te leren denken in persoonlijke mogelijkheden en minder in belemmeringen. Zo verschuift de focus naar plezierig werken in een gezonde leergemeenschap. Deze training wordt uitgevoerd in 4 dagdelen.

Training Projectmatig werken

Met de training Projectmatig werken vergroot Esprit Scholen de kennis en toepassingsvaardigheden van projectmatig werken binnen de scholen van Esprit. Deze training is bedoeld voor LC- en LD-docenten en/of medewerkers die vaak op de school verschillende projecten leiden. Deelnemers krijgen inzicht in de gefaseerde aanpak van projectmatig werken en kunnen in een eigen project deze fasen onderscheiden. Deze training wordt uitgevoerd in 4 dagdelen.

Terug naar de nieuwsbrief