Terugblik Conferentie Esprit Scholen Internationalisering, Innovatie & Inspiratie

 


Op woensdagmiddag 11 mei 2016 vond de 1e conferentie van Esprit Scholen voor en door haar docenten plaats. De conferentie stond in het teken van Internationalisering, Innovatie & Inspiratie. Docenten van de Esprit PO- en VO-scholen deelden met elkaar hun kennis en ervaring uit hun vakgebied. De conferentie was een succes!

 


Het welkom & de Workshops

De dag ving aan met een prachtig zelf gecomponeerd en geschreven Turks lied van een leerling van het Marcanti College. Gevolgd door een hartelijk welkom van de schooldirecteur van het Marcanti College sloot het College van Bestuur het eerste deel van de dag af met een prikkelend inleidend woord. De deelnemers verspreidden zich nadien over de verschillende lokalen alwaar de workshopleiders hen opwachtten voor een tweetal sessies gevuld met nieuwe kennis, ervaringen en good practices rondom de 3 I’s.

Uitreiking 1e exemplaar 'Grenzeloos leren in Amsterdam'

Na afloop van de workshops werd het 1e exemplaar van het Esprit-boekje 'Grenzeloos leren in Amsterdam' over internationalisering – met prachtige portretten van leerlingen van onze scholen – uitgereikt door het College van Bestuur aan de wethouder van o.a. onderwijs, Simone Kukenheim, en aan de betreffende leerlingen van het boekje. Een extra attentie verdient het inspirerende woord van de wethouder over Esprit Scholen na afloop van de uitreiking, welke nog gonzen in de oren van de aanwezigen. 

Bekijk hier het Esprit-boekje 'Grenzenloos leren'

Dansoptreden & de afsluiting

Het publiek werd die dag ook verrast met een prachtig optreden van de MYP-leerlingen van de AICS geïnspireerd op de schilderijen en beelden van Nederlandse kunstenaars. De dag werd uiteindelijk afgesloten met een feestelijke borrel.

Dank en tot 2017!

Dank aan een ieder voor zijn of haar bijdrage aan en aanwezigheid op deze dag! We kijken met trots terug op een geslaagde conferentie. We hopen een ieder weer te mogen verwelkomen in 2017 op onze volgende conferentie!

  


Namens het College van Bestuur van Esprit Scholen