Lid College van Bestuur: Percy Henry

Per 15 november 2014 is het College van Bestuur uitgebreid met Percy Henry. Hij is benoemd als lid naast Ruth Kervezee,  de voorzitter. Percy was hiervoor al 5 jaar werkzaam bij Esprit Scholen als directeur van Marcanti College. Hij stelt zich graag aan jullie voor.

Cv in notendop

‘Een aantal van jullie kent mij natuurlijk al van de tijd dat ik directeur was bij Marcanti College, waar ik 5 jaar met plezier heb gewerkt. Daarvoor ben ik als docent, leidinggevende en directeur werkzaam geweest bij onder andere het ROC van Amsterdam en ROC Flevoland. Mijn opleiding? Ik heb geografie gestudeerd – bij D’Witte Leli, stichting nutsseminarium – aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna behaalde ik mijn master Educational Management aan de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement.

In 1983 begon mijn loopbaan aan het onderwijs ik als (inval)docent aardrijkskunde in Haarlem op 3 verschillende scholen. Na deze vuurdoop, in 32 jaar gepokt en gemazeld in het onderwijs. En nu dus sinds november jl. lid van College van Bestuur.

Trots op Esprit Scholen

Ik ben er trots op om bij Esprit Scholen te werken. Esprit Scholen hecht grote waarde aan de autonomie van de scholen en geeft hierin ook veel professionele ruimte. Dit heb ik zelf als schoolleider bij Marcanti als zeer prettig ervaren. Het gebeurt immers in de scholen.

Streven? Hoogwaardig onderwijs bieden

Als bestuurder wil ik de verbinding maken tussen de scholen. En Esprit Scholen stabiel en sterk te houden voor onze uitdagende opdracht om hoogwaardig onderwijs te bieden. Van praktijkonderwijs tot gymnasium,  in een internationale, dynamische en multiculturele stad als Amsterdam. Dit willen wij met z’n allen ­– het centraal bureau en bestuur­ ­– zo goed mogelijk faciliteren en ik doe dat met veel plezier.

Portefeuilleverdeling

Wat betreft de portefeuilleverdeling tussen Ruth en mij: ik zal mij richten op de scholen (PO en VO) in Amsterdam West en MSL en Ruth op de scholen in Amsterdam Zuid. Verder zal ik mij bezighouden met HRM en Ruth neemt de Financiën voor haar rekening. Dit zijn voor nu de voorlopige contouren van de portefeuilleverdeling. 

Privéleven

Ik ben getrouwd, woon in Ouderkerk aan de Amstel en heb 2 dochters van 23 en 20, ze studeren economie en geneeskunde. In mijn vrije tijd hou ik vooral van sporten, zoals tennissen, squashen,  hardlopen en voetballen. Daarnaast heb ik een seizoenkaart bij Ajax. Verder ga ik graag uit; lekker eten, dansen of naar een concert, museum of bioscoop.’

>> Terug naar de nieuwsbrief