Fietsen of sporten met belastingvoordeel

De Werkkostenregeling is er. Deze regeling omvat belastingregels voor vrije vergoedingen en verstrekkingen. Goed nieuws:  de huidige fietsenregeling blijft bestaan. En je kunt voortaan bij nog meer locaties voordelig sporten.

Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) van kracht. Binnen Esprit Scholen is opnieuw gekeken naar de mogelijkheden om de huidige personeelsvoordelen zoveel mogelijk te handhaven of zelfs te verbeteren. En dat is gelukt met het verhogen van het aantal deelnemende fitnessbedrijven!

Het Fietsplan van Esprit Scholen

Esprit Scholen blijft de fiets als secundaire arbeidsvoorwaarde aanbieden via de Nationale Fiets Projecten. De voorwaarden wijzigen niet. Het maximaal te verrekenen bedrag blijft € 749, net als de waarde van de fietsbonnen: € 240. De fietsbonnen zijn opgedeeld in sets van € 80 die je jaarlijks mag besteden en die 3 jaar geldig blijven. Met de fietsbonnen koop je fietsaccessoires of betaal je onderhoud aan je fiets. Ook kun je bij het Nationale Fietsplan belastingvrij een 3-jarige diefstal- of allrisk-verzekering afsluiten.

Verrekening bedrag

De verrekening van de fiets vindt plaats via de salarisadministratie waarbij je brutoloon met het bedrag van je fiets wordt verlaagd. Je kunt ervoor kiezen om maandelijks een bedrag te laten inhouden van je salaris. Of je laat het bedrag verrekenen met je vakantiegeld of eindejaarsuitkering. 

Meer mogelijkheden met Nationaal Bedrijfsfitness Plan

Een goede gezondheid is een groot goed. En voldoende beweging speelt hier een cruciale rol. Het Nationaal Bedrijfsfitness Plan is verruimd met nieuwe fitnesslocaties, waardoor sporten voor meer medewerkers aantrekkelijker wordt. In ruil voor het fitnessabonnement, wordt bijvoorbeeld je brutoloon gedurende 12 maanden verlaagd. Doordat je met brutoloon betaalt, heb je belastingvoordeel. Alle medewerkers van Esprit Scholen kunnen deelnemen aan het Nationaal Bedrijfsfitness Plan.

Digitaal aanmelden voor fiets of fitnessabonnement

Via een online bestelsysteem kun je een fiets aanschaffen of een voordelig fitnessabonnement. Je geeft aan of je een nieuwe fiets wilt of een fitnessabonnement, en je kiest hoe je het bedrag wilt verrekenen. Vervolgens wordt er digitaal een aanvullend document op je arbeidsovereenkomst aangemaakt om de aanschaf daadwerkelijk met je te kunnen verrekenen.

Om een product aan te schaffen, maak je een account met een eigen e-mailadres aan. Aanmelden voor een nieuwe fiets of bedrijfsfitness kan via onderstaande link:

> Aanmelden

Voor vragen tijdens het bestelproces, neem je contact op met de helpdesk van FiscFree®. De juiste telefoonnummers staan in het account vermeld. Voor vragen over het account, bel je naar (0513) 43 30 57.

>> Terug naar de nieuwsbrief